ΑξίαΝόημα ΖωήςΠροσωπική Ανάπτυξη

Πόσο πραγματικά αξίζει η ζωή σου;

“Οι πληρωμές ξεκίνησαν με μικροποσά. Έχασα τα μαλλιά μου, τη δύναμή μου και την αίσθηση της ευζωΐας” λέει ο Fi Munro στην Huffington Post.

Θέλω να πάρεις ένα λεπτό και να σκεφτείς μια σημαντική ερώτηση:

Πόσο θα κοστολόγιζες τη ζωή σου; Ή για να το θέσω διαφορετικά, τι πληρωμή θα έκανες για να ζεις; Ποιο πιστεύεις θα ήταν το κατάλληλο κόστος της επιβίωσης σου;

Δε μιλάω για χρηματικό ποσό. Ο θάνατος δεν έχει αντίκρυσμα σε νόμισμα. Μιλάω για κάτι πολύ πιο πολύτιμο από αυτό.

Θα πλήρωνες για την αξιοπρέπεια σου; Για την εμφάνισή σου; Για τη δύναμή σου; Θα χρησιμοποιούσες την καριέρα σου για την πληρωμή; Τα χόμπι σου; Θα πρόσφερες την αίσθηση της αυτοεικόνας σου; Μήπως κάποιος μέλος ή όργανο του σώματός σου;

Σε ποιο σημείο η πληρωμή θα γινόταν υπερβολική; Σε ποιο σημείο θα επέλεγες να μην πληρώνεις πια το τίμημα και να ζήσεις τη ζωή σου.

Είναι μια ερώτηση που δεν περιμένουμε ότι πρέπει να απαντήσουμε, παρόλαυτα είναι μια ερώτηση που οι καρκινοπαθείς αντιμετωπίζουν σε κάποιο σημείο του ταξιδιού τους. Κάθε επιλογή για την επιβίωσή μας έρχεται με ένα τίμημα, μια προσαρμογή, μια θυσία, έναν νέο τρόπο να ζούμε.

Σε αυτή τη συναλλαγή μεταξύ ζωής και θανάτου ανακαλύπτουμε ποιοι-ες-α είμαστε. Ανακαλύπτουμε τι πραγματικά αξίζει, και πάνω από όλα, πως το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε στην κατοχή μας, δεν είναι η ομορφιά μας, η καριέρα μας, το σπίτι μας ή άλλα υπάρχοντα. Είναι το ότι είμαστε ζωντανοί. Είναι η ίδια μας η ζωή.

Βλέπεις, στην πραγματικότητα, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Ο σκοπός της ζωής είναι να ζήσουμε με χαρά, καλοσύνη και αγάπη στις καρδιές μας και σε όλα όσα κάνουμε.

Ο Fi λέει: “Αυτή τη γνώση μου την έδωσε ο καρκίνος σε αντάλλαγμα με τις πληρωμές που είχα κάνει. Σήμερα ζω τις καλύτερες και πιο γεμάτες μέρες της ζωής μου, όχι παρά τον καρκίνο, αλλά εξαιτίας αυτού!”

Πηγή: Huffington Post

Tags: αξία ζωής

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες

Σχετικά Άρθρα