Γιατί να κάνω σχεδιασμό του 2022;

Δημοσιεύτηκε από τον/την Άγγελος Λεβέντης στις

Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι. Χρειάζεσαι ένα σχέδιο για να προσδιορίσεις τα απαραίτητα υλικά. Να έχεις τη σιγουριά ότι η βάση είναι γερή και φυσικά τα βήματα που απαιτούνται για τη σωστή συναρμολόγηση του σπιτιού.

Με δύο λέξεις, η παραγωγικότητα δεν τυχαίνει να συμβεί απλά έτσι, από μόνη της. Επομένως, πρέπει να καταρτίσεις ένα σχέδιο / πλάνο δράσης. Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητάς σου, ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 13%, και τέλος, αντισταθμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Επιπλέον, ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς μας κάνει λιγότερο αγχωμένους και πιο χαρούμενους.

Ο προγραμματισμός μπορεί να πραγματοποιήσει τα παρακάτω:

  1. Σε βοηθά στο να πετύχεις τον σκοπό σου. «Αν δεν ξέρεις ακριβώς πού πηγαίνεις, πώς θα ξέρεις πότε φτάνεις;»
  2. Θέτεις τις σωστές προτεραιότητες. Ο προγραμματισμός, βοηθά, ή δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσεις τι είναι απαραίτητο και σε τι μπορείς να αρνηθείς. Τότε, με ξεκάθαρους στόχους, δεν θα έχεις ασάφειες ως προς το πώς θα τους πετύχεις.
  3. Ο σκοπός σου καταμερίζεται σε μικρότερους και επιτεύξιμους στόχους. Με λίγα λόγια, με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μετατρέψεις μεγάλα εμπόδια σε μικρότερες, πιο διαχειρίσιμες εργασίες.
  4. Παρέχει ασφάλεια. Ο προγραμματισμός μειώνει το φόβο της αβεβαιότητας.
  5. Παρουσιάζει τις εναλλακτικές. Ο προγραμματισμός βοηθάει όταν βρεθείς σε σταυροδρόμι, να λάβεις τον εναλλακτικό δρόμο που θα σε βοηθήσει να προσεγγίσεις τον ίδιο ή τους ίδιους στόχους.
  6. Σου επιτρέπει να παρακολουθείς την πρόοδό σου. Η σύγκριση των προσδοκιών σου με την πραγματική σου απόδοση σου δίνει τη δυνατότητα να μετρήσεις την επιτυχία.
  7. Τέλος, ο σχεδιασμός βοηθάει στο να θέσεις προθεσμίες. «Ο σχεδιασμός φέρνει το μέλλον στο παρόν, ώστε να μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό τώρα». Χωρίς προθεσμίες μπορείς να αναβάλλεις την ολοκλήρωση του στόχου σου για πάντα.

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;

Και σε ακούω να λες: ΠΩΣ θα το κάνω ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΑ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ, ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ, ΓΡΑΠΤΩΣ; Φέτος, σου έχω τη λύση.
Μπορούμε να το κάνουμε παρέα, βήμα-βήμα με έναν οδηγό 20 σελίδων και 21 βίντεο που δημιούργησα, που ξεπερνάνε τις 3 ώρες, για να σχεδιάσεις το 2022 με τον καλύτερο τρόπο. Πάτησε στην εικόνα για να μάθεις περισσότερα:


Άγγελος Λεβέντης

Ο Άγγελος Λεβέντης εμπνέει τους ανθρώπους να ζουν μια καλύτερη ζωή όπως εκείνοι την ονειρεύονται. Είναι Ψυχοθεραπευτής, SW, MEd και επιστημονικά υπεύθυνος του Zen Therapy Center Κέντρο Ψυχοθεραπείας. Ακολουθεί μια συνθετική προσέγγιση εστιάζοντας στο βίωμα & στο εδώ και τώρα με στόχο μια Zen Ζωή. Ειδικεύεται στο Ψυχόδραμα, Θέματα Ταυτότητας και Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Αυταξία και Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα. Συνδεθείτε μαζί του στο www.angelosleventis.gr και στο Instagram (@angelosleventis)