ΑισιοδοξίαΠροσωπική Ανάπτυξη

Δύο χιλιοστά μακριά

Δύο χιλιοστά δεν είναι δα και τόσο μεγάλη απόσταση, σωστά;

Δεν είναι πολύ εύκολο να ορίσουμε αυτά τα δύο χιλιοστά απόστασης στη ζωή μας. Ίσως είναι πιο εύκολο να το κάνουμε σε ένα χάρακα, αλλά όχι στην καθημερινότητά μας. Τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό το τόσο μικρό διάστημα στη ζωή μας ή σε ένα μεγάλο στόχο μας;

Το παράδειγμα του παρακάτω παίκτη γκολφ, είναι αρκετά αποτελεσματικό για αυτή την περιγραφή. Κάποτε ένας διάσημος παίκτης έπαιζε για 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο σκοπός του ήταν να βάλει τη μπάλα στην τελευταία τρύπα με μία μπαστουνιά. Αυτό ήταν το πρώτο βραβείο. Το δεύτερο βραβείο δεν είχε οικονομικό αντίκτυπο. Αν έχανε τη σειρά του θα έπαιζε για το δεύτερο βραβείο. Αν πετύχαινε τον στόχο του θα ήταν αυτόματα ένας εκατομμυριούχος.

Έλαβε, λοιπόν, θέση, πήρε μία βαθιά ανάσα, χτύπησε τη μπάλα, η οποία κύλησε προς την τρύπα. Και πήγαινε, πήγαινε… ώσπου πέρασε από την τρύπα και στάθηκε δύο χιλιοστά αριστερότερά της. Ο παίκτης έχασε τη σειρά του και μαζί τα 10 εκατομμύρια δολάρια για δύο χιλιοστά. Πήρε βέβαια τη δεύτερη θέση. Είναι και αυτό μία σημαντική διάκριση, αλλά έχασε το χρηματικό έπαθλο.

Στην καθημερινότητά μας, μπορεί να μην παίζουμε γκολφ και ειδικά για 10 εκατομμύρια δολάρια, αλλά έχεις σκεφτεί πόσο συχνά η παραπάνω ιστορία έχει εφαρμογή; Καθημερινά μπορεί να νιώθουμε οι χαμένοι, ή ότι δεν έχουμε φτάσει στο στόχο μας και τα παρατάμε, αλλά δεν κατανοούμε πόσο κοντά είμαστε. Συχνά, λοιπόν, είμαστε απλά 2 χιλιοστά πιο κοντά στο πρώτο βραβείο και αντί να το ξαναπροσπαθήσουμε, απογοητευόμαστε και τα παρατάμε.

Αν προσαρμοστούμε κατά δύο χιλιοστά, θα δώσουμε άλλη μία ευκαιρία στον εαυτό μας, αντί να απογοητευτούμε και να μιλήσουμε για αποτυχία εκατομμυρίων, να οργανώσουμε μία διεκδίκηση εκατομμυρίων.

Μην τα παρατάς! Διεκδίκησε το πρώτο βραβείο, ή το μεγάλο στόχο σου! Είσαι απλά δύο χιλιοστά μακριά. Κάνε άλλη μία προσπάθεια. Τα δύο χιλιοστά είναι πολύ κοντά στο στόχο για να τα παρατήσεις. Για να έχεις φτάσει ως εδώ αξίζεις και περισσότερα. Σου αξίζει το πρώτο βραβείο. Τα δύο χιλιοστά δεν είναι λόγος για να παραιτηθείς αλλά αντίθετα να γιορτάσεις την εγγύτητα στον έναν και μοναδικό στόχο σου.

Σκέφτηκες ποτέ να ζητήσεις μια μικρή παράταση;

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες

Σχετικά Άρθρα