Αυτοπεποίθηση

Δημοσιεύτηκε από τον/την Άγγελος Λεβέντης στις

Σήμερα θέλω να σου μιλήσω για ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να μάθεις στη ζωή σου.

Αυτό το ένα πράγμα θα καθορίσει:

  1. Πόσα χρήματα θα βγάλει τα επόμενα 5 χρόνια,
  2. Πόσο επιτυχημένες (ή αποτυχημένες) σχέσεις θα δημιουργήσεις και θα κρατήσεις
  3. Την ικανότητά σου να ξεπερνάς τις προκλήσεις, και…
  4. Πάνω από όλα Πόσο χαρούμενος/η θα νιώθεις κάθε μέρα.

Θα μιλήσω για την ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.

Γιατί αν είσαι σαν το 99% των ανθρώπων ΕΧΕΙΣ αυτοπεποίθηση κάποιες φορές…και κάποιες άλλες εξαφανίζεται.

Και αν δεν έχεις την αυτοπεποίθηση να προσεγγίσεις κάποιον σημαντικό για εσένα, να μιλήσεις ανοιχτά την κατάλληλη στιγμή ή να πάρεις το έξυπνο ρίσκο με τη μεγάλη ανταμοιβή, θα κατορθώσεις πολύύύύ λιγότερα από όσα μπορείς.

Σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Μέσα από τις ομάδες ανθρώπων συνειδητοποιώ ότι αυτό το θέμα προκύπτει ξανά και ξανά. Γιατί δε μπορείς να γίνεις χαρισματικός πριν κατακτήσεις το κομμάτι της αυτοπεποίθησης! Και δυστυχώς δεν υπάρχει, ακόμα, Πανεπιστήμιο Χαρισματικών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί δουλεύοντας τα επί μέρους στοιχεία που θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση. Και τα μάτια μου δεν έχουν δει λίγες μεταμορφώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι καθώς ανακαλύπτεις πως να είσαι αστείος, ή πως να έχεις πειθώ, ή πως να λες σαγηνευτικές ιστορίες, μπορεί να εγκλωβίζεσαι από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Και αν αυτό σε εγκλωβίζει από το να αναλάβεις δράση, κάθε γνώση που αποκτάς είναι πρακτικά άχρηστη.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια μίνι-εκπαίδευση που είχα κάνει ως μάνατζερ στην εταιρεία που ήμουν το Μάρτιο του 2016:

Πρόσφατα έκανα μια δημοσκόπηση στο Facebook για το τι μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας και πήρα εξαιρετικές απαντήσεις.

https://www.facebook.com/leventis/posts/10161572093105004

Κατέθεσα και τη δική μου άποψη ενόψει του ψυχοδραματικού σεμινάριου ψυχοδράματος στις 11/5:

https://www.facebook.com/events/429017147907217/permalink/446340416174890/


Άγγελος Λεβέντης

Ο Άγγελος Λεβέντης εμπνέει τους ανθρώπους να ζουν μια καλύτερη ζωή όπως εκείνοι την ονειρεύονται. Είναι Ψυχοθεραπευτής, SW, MEd και επιστημονικά υπεύθυνος του Zen Therapy Center Κέντρο Ψυχοθεραπείας. Ακολουθεί μια συνθετική προσέγγιση εστιάζοντας στο βίωμα & στο εδώ και τώρα με στόχο μια Zen Ζωή. Ειδικεύεται στο Ψυχόδραμα, Θέματα Ταυτότητας και Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Αυταξία και Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα. Συνδεθείτε μαζί του στο www.angelosleventis.gr και στο Instagram (@angelosleventis)