,

Ομιλία Παρακίνησης – CATerpillar Geneva

Όλα αυτά τα 5 χρόνια η συμμετοχή και συνεργασία μου με τους Toastmasters μου έχει δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψω αρκετά και να ζήσω εκπληκτικές εμπειρίες με υπέροχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Έτσι, ξεκίνησε και το ταξίδι αυτού του Σεπτέμβρη στη Γενεύη που μεταξύ εκπαιδεύσεων ηγεσίας, εργαστηρίου για δεξιότητες διαπραγμάτευσης και επιρροής (Negotiation & Infuence), είχα την ευκαιρία τη Δευτέρα 16/9/2019 να δώσω μια εκ βαθέων ομιλία παρακίνησης στους υπαλλήλους της CATerpillar.

Όταν μπήκα μες το κτίριο εντυπωσιάστηκα με τις εγκαταστάσεις και μας καθοδήγησαν προς το ασανσέρ. Εκεί προς έκπληξή είδα τα πρόσωπα των ομιλητών αναρτημένα. Μας ενημέρωσαν ότι κάθε όροφος είχε μια τέτοια αφίσα και όλοι είχαν ενημερωθεί.

Ένιωσα κατευθείαν μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι μεγάλη μου αγάπη να μιλάω μπροστά σε κοινό προσπαθώντας να μεταφέρω έστω και μια ιδέα, μία σκέψη που μπορεί να βοηθήσει, να εμπνεύσει, να παρακινήσει κάποιον άνθρωπο να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Όμως, το κοινό μας ξάφνου έγινε μικρό με 2 ακροατές και το δωμάτιο πολύ VIP! Το ασανσέρ σταμάτησε μεταξύ 1ου και 2ου ορόφου για 35 λεπτά!

Ως Toastmasters με αυξημένες δεξιότητες επικοινωνίας και ηγεσίας, διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας καθ’ όλη τη διάρκεια και αρχίσαμε το team building με τα 2 άτομα που δε γνωρίζαμε μέσα στο ασανσέρ. Αυτοσυστάσεις, αστεία, επικοινωνία με την εξυπηρέτηση άμεσης ανάγκης που μας ρώταγε να τους πούμε για έναν αριθμό που ξεκινάει από Α ή Β… κι εμείς να ψάχνουμε τον αριθμό.

Η εκδήλωση, φυσικά, είχε ξεκινήσει χωρίς εμάς, γιατί οι υπάλληλοι είχαν πολύ συγκεκριμένο χρόνο κατά τη διάρκεια του lunch break τους να παρακολουθήσουν το event. Αρχίσαμε να λέμε ιδέες για facebook live video προβολή στην πραγματική vip αίθουσα.

Η αναμονή είχε γέλιο και καλή διάθεση, αξιοποιήσαμε το χρόνο μας και κάναμε τις τελευταίες προετοιμασίες για την ομιλία μας.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με ανθρώπους έτοιμους να ακούσουν. Μοιράστηκα δυνατές στιγμές από την ζωή μου που έμοιασε να άγγιξαν αρκετούς.

Είχα δύο μηνύματα: Το πρώτο μήνυμα ήταν ότι όση θεωρία κι αν διαβάσεις μόνο μέσω της πράξης / εμπειρίας θα μάθεις και θα νιώσεις δυνατός. Επομένως, χρειάζεται να δημιουργήσεις αυτές τις ευκαιρίες.

Το δεύτερο μήνυμα ήταν κάτι που το έχουμε ακούσει πολλές φορές αλλά για εμένα ήταν μάθημα ζωής: Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους συνομιλητές και μέλη/υποστηρικτές του Club.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.