Ομιλία Παρακίνησης – CATerpillar Geneva

Δημοσιεύτηκε από τον/την Άγγελος Λεβέντης στις

Αυτά τα 5 χρόνια η συμμετοχή και συνεργασία μου με τους Toastmasters μου έχει δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψω αρκετά. Την ευκαιρία να ζήσω εκπληκτικές εμπειρίες με υπέροχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Έτσι, ξεκίνησε και το ταξίδι αυτού του Σεπτέμβρη στη Γενεύη. Μεταξύ εκπαιδεύσεων ηγεσίας, εργαστηρίου για δεξιότητες διαπραγμάτευσης και επιρροής (Negotiation & Influence)… Είχα την ευκαιρία τη Δευτέρα 16/9/2019 να δώσω μια εκ βαθέων ομιλία παρακίνησης στους υπαλλήλους της CATerpillar Geneva.

Όταν μπήκα μες το κτίριο εντυπωσιάστηκα με τις εγκαταστάσεις και μας καθοδήγησαν προς το ασανσέρ. Εκεί προς έκπληξή είδα τα πρόσωπα των ομιλητών αναρτημένα. Μας ενημέρωσαν ότι κάθε όροφος είχε μια τέτοια αφίσα και όλοι είχαν ενημερωθεί και μας περίμεναν.

Ένιωσα κατευθείαν μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι μεγάλη μου αγάπη να μιλάω μπροστά σε κοινό προσπαθώντας να μεταφέρω έστω και μια ιδέα. Μία σκέψη που μπορεί να βοηθήσει, να εμπνεύσει, να παρακινήσει κάποιον άνθρωπο να πάει ένα βήμα παραπέρα.

VIP KOINO

Όμως, το κοινό μας ξάφνου έγινε μικρό με 2 ακροατές και το δωμάτιο πολύ VIP! Το ασανσέρ σταμάτησε μεταξύ 1ου και 2ου ορόφου για 35 λεπτά!

Ως Toastmasters με αυξημένες δεξιότητες επικοινωνίας και ηγεσίας, διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια και αρχίσαμε το team building με τα 2 άτομα που δε γνωρίζαμε μέσα στο ασανσέρ. Αυτοσυστάσεις, αστεία, επικοινωνία με την εξυπηρέτηση άμεσης ανάγκης που μας ρώταγε να τους πούμε για έναν αριθμό που ξεκινάει από Α ή Β… κι εμείς να ψάχνουμε τον… αριθμό.

Η εκδήλωση, φυσικά, είχε ξεκινήσει χωρίς εμάς, γιατί οι υπάλληλοι είχαν πολύ συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Κατά τη διάρκεια του lunch break τους θα παρακολουθούσαν το event. Αρχίσαμε να λέμε ιδέες για facebook live video προβολή στην πραγματική vip αίθουσα.

Η αναμονή είχε γέλιο και καλή διάθεση, αξιοποιήσαμε το χρόνο μας και κάναμε τις τελευταίες προετοιμασίες για την ομιλία μας.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με ανθρώπους έτοιμους να ακούσουν. Μοιράστηκα δυνατές στιγμές από την ζωή μου που έμοιασε να άγγιξαν αρκετούς.

TAKEAWAYS

Ήθελα να μεταφέρω δύο μηνύματα. Το πρώτο ήταν ότι “όση θεωρία κι αν διαβάσεις μόνο μέσω της πράξης θα μάθεις και θα νιώσεις δυνατός.” Επομένως, χρειάζεται να δημιουργήσεις αυτές τις ευκαιρίες και να αποκτήσεις την εμπειρία.

Το δεύτερο μήνυμα ήταν κάτι που το έχουμε ακούσει πολλές φορές αλλά για εμένα ήταν μάθημα ζωής: Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους συνομιλητές και μέλη/υποστηρικτές του Club.

Άγγελος Λεβέντης

Ο Άγγελος Λεβέντης εμπνέει τους ανθρώπους να ζουν μια καλύτερη ζωή όπως εκείνοι την ονειρεύονται. Είναι Ψυχοθεραπευτής, SW, MEd και επιστημονικά υπεύθυνος του Zen Therapy Center Κέντρο Ψυχοθεραπείας. Ακολουθεί μια συνθετική προσέγγιση εστιάζοντας στο βίωμα & στο εδώ και τώρα με στόχο μια Zen Ζωή. Ειδικεύεται στο Ψυχόδραμα, Θέματα Ταυτότητας και Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Αυταξία και Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα. Συνδεθείτε μαζί του στο www.angelosleventis.gr και στο Instagram (@angelosleventis)