Εργαστήριο Ψυχοδράματος για Εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε από τον/την Άγγελος Λεβέντης στις

Εργαστήριο ψυχοδράματος για εκπαιδευτικούς
«Και οι εκπαιδευτικοί έχουν ψυχή…»

Χαλκίδα, Φεβρουάριος-Μάρτιος 2018

Επίσημη Ανακοίνωση

Η καθημερινή έκθεση σε στρεσογόνες καταστάσεις επιφέρει αρνητικές συνέπειες στη συναισθηματική, πνευματική και σωματική υγεία όλων των εργαζομένων. Οι εκπαιδευτικοί επηρεάζονται πολύ περισσότερο, αφού οι υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματός τους για την ασφάλεια, την ευημερία και την πρόοδο των μαθητών/τριών τους/τις εξαντλεί σωματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά. Γι’ αυτό το λόγο οι εκπαιδευτικοί έχουν ανάγκη από συναισθηματική υποστήριξη και καθοδήγηση στην άσκηση του ρόλου τους, ώστε να υιοθετήσουν δημιουργικές και αποτελεσματικές στρατηγικές για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής τους ισορροπίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων (ΣΣΝ) της Δ.Ε. Ν. Εύβοιας διοργανώνει εργαστήριο ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα υλοποιηθεί με την τεχνική του ψυχοδράματος, το οποίο εντάσσεται στη σειρά εργαστηρίων ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς που έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν από το ΣΣΝ με τον τίτλο «Και οι εκπαιδευτικοί έχουν ψυχή…».

Το βιωματικό εργαστήριο ψυχοδράματος θα συντονίσει ο κ. Άγγελος Λεβέντης, εκπαιδευόμενος Κοινωνικός Λειτουργός στη μονάδα ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας. Στην πρώτη συνάντηση οι συμμετέχοντες μέσα από εισαγωγικές βιωματικές ασκήσεις ψυχοδράματος θα γνωρίσουν τη μέθοδο αυτή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν έξι συναντήσεις, διάρκειας μιάμισης ώρας, στις οποίες η ομάδα θα επεξεργάζεται κάθε φορά θέματα που προκύπτουν από τις ανάγκες των μελών. Οι συναντήσεις θα γίνονται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, Μ. Δοξάκη και Μονής Ερίων, στη Χαλκίδα.

Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 14/2/2018 17.00-19.30 Γνωριμία με το ψυχόδραμα*
*Ανοιχτή συνάντηση
Μετά το πέρας της συνάντησης θα δηλώσετε τη συμμετοχή σας στον κλειστό κύκλο 6 συναντήσεων στις ακόλουθες ημερομηνίες: 21/2, 28/2, 7/3, 14/3, 21/3, 28/3 και ώρες 17.00-18.30.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να στείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο mail του ΣΣΝ mail@ssn.eyv.sch.gr μέχρι την Παρασκευή 9/2/2018. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι χωρίς κόστος για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορίες: ΝέαΣεμινάρια

Άγγελος Λεβέντης

Ο Άγγελος Λεβέντης εμπνέει τους ανθρώπους να ζουν μια καλύτερη ζωή όπως εκείνοι την ονειρεύονται. Είναι Ψυχοθεραπευτής, SW, MEd και επιστημονικά υπεύθυνος του Zen Therapy Center Κέντρο Ψυχοθεραπείας. Ακολουθεί μια συνθετική προσέγγιση εστιάζοντας στο βίωμα & στο εδώ και τώρα με στόχο μια Zen Ζωή. Ειδικεύεται στο Ψυχόδραμα, Θέματα Ταυτότητας και Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Αυταξία και Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα. Συνδεθείτε μαζί του στο www.angelosleventis.gr και στο Instagram (@angelosleventis)

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.